SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 metro

Can't beat a level ? Need general help with the game ? Ask here...

SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 metro

Postby masta_blasta » 39 months ago

39 months ago
Hi!
I bought SunAge from widnows store on my Asus transformer t100ta.
Game is great. I waitet for good RTS controlled by touchscreen.

First time game worked perfectly. I played about half an hour.
Next day (and propably after restart of my deviece) when I start a game all I can see is SunAge splash screen, then it shows me my desktop and SunAge icon is still on the working apps bar. When I click it it does it again.
I didn't make any saves before so I decided to reinstall the game.

And I had about 5 hours of great play time.
Than I tried to close app permanently (you know... close it that when I run this again I have splash screen and not the main menu).
I wantet to check if this problem was gone. I failed. I was not able to close this like that.
After next restart of my deviece I have the same problem again.

Now my SunAge turned into "show desktop" shortcut :/

Can you help me?

Best regards,
Bartek

P.S. I don't have any problems with any other apps.
masta_blasta
Posts: 9
Joined: Tue Jul 15, 2014 2:10 pm

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby v4corg » 39 months ago

39 months ago
Hi Bartek,

Can u show me a screen of what it looks like when you say: "SunAge icon is still on the working apps bar.".
You mean its in that left side bar of windows 8 ?

Anyway: please try to reset the game. You do this by deleting all in your local data folder.

See here how to locate it: viewtopic.php?f=3&t=44

Let me know how this worked out,

Cheers,
Roman
vertex4 CEO, coding overlord, game design hippie and Jack of all Trades
User avatar
v4corg
Posts: 143
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:53 am

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby masta_blasta » 39 months ago

39 months ago
I mean bottom bar (where you can find start button, system tray etc) but it is still active so I can switch to SunAge from left bar too. Of course with the same effect.
I did copy of this folder but I can't delete it (even after restart). I tried to run total commander as administrator and I'm not able to delete CD01AB34.SunAge_... folder.
But I was able to delete its content. So I have emty folder and SunAge sill does't work at all. And this folder is still empty after it.
masta_blasta
Posts: 9
Joined: Tue Jul 15, 2014 2:10 pm

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby v4corg » 39 months ago

39 months ago
Yeah, its alright if that folder is just empty but not deleted.

Well, this behavior is very strange. I think its not really sunage-related, its more of a win 8 / store thingy.
If sunage crashes it creates a file called crashlog.txt. If even that file doesnt exist this means, sunage isn't
even called.

Ok now that the folder is empty - please try to completely uninstall sunage - then restart windows - then get it again from the store.

let me know how this works out,
Roman
vertex4 CEO, coding overlord, game design hippie and Jack of all Trades
User avatar
v4corg
Posts: 143
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:53 am

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby masta_blasta » 39 months ago

39 months ago
After completly reinstalling I copied this folder back to the packages.
App doesn't work. Reinstalled again works OK. I copied files and it's not working again.
Deleting all files doesn't help. I sended you an email with all files ziped.
masta_blasta
Posts: 9
Joined: Tue Jul 15, 2014 2:10 pm

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby v4corg » 39 months ago

39 months ago
Hey there, thank you, i received that mail. Will look into it.

Actually there are crash logs, so i will look where the problem arises.

And you are really sure that the game won't start after you deleted all the contents of the LocalState - Folder ?
Just want to be sure.

Cheers,
Roman
vertex4 CEO, coding overlord, game design hippie and Jack of all Trades
User avatar
v4corg
Posts: 143
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:53 am

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby masta_blasta » 39 months ago

39 months ago
I'm 100% sure. I just checked it again.

Regards,
Bartek
masta_blasta
Posts: 9
Joined: Tue Jul 15, 2014 2:10 pm

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby v4corg » 39 months ago

39 months ago
Hi there, i looked into the crash-logs you provided, and actually i cant even find the location in the binary code. It's really a bit weird.

Anyway i will release a new build soon on the windows 8 store. Maybe we're lucky and your issue gets resolved as well - just by shaking the code. Also i dont understand that you see sunage in the bottom bar - normally apps don't appear there - or is this a change with windows 8.1 ?

Hate that, but its the only thing i can offer right now.

Cheers,
Roman
vertex4 CEO, coding overlord, game design hippie and Jack of all Trades
User avatar
v4corg
Posts: 143
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:53 am

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby masta_blasta » 39 months ago

39 months ago
Hi!
I didn't know you don't understand this "bottom bar". Yup - it's a pretty new change in windows 8.1. You can see metro apps as well as normal desktop apps right there. They change top bar too. If you are using mouse and move your cursor to the top edge you will see a little bar with "minimize" and "close" button (in metro apps).

Thanks for your time and investigating a problem. Well... So I'll wait for new build.
Can you post an info in this thread when it will be avaible? I have automatic updates so I can't even tell when my apps are updating.

Regards,
Bartek
masta_blasta
Posts: 9
Joined: Tue Jul 15, 2014 2:10 pm

Re: SunAge turns into "show desktop" shortcut windows 8.1 me

Postby v4corg » 39 months ago

39 months ago
masta_blasta wrote:Hi!
Can you post an info in this thread when it will be avaible? I have automatic updates so I can't even tell when my apps are updating.


Hi there,

sure will do, actually i found something that can lead to severe problems at startup with the windows8 32bit version, i'm on it to solve that. It could actually be related to your problem. Currently i'm a bit slow because my development computer is slowly giving in (crappy macbookpro 2011 with the infamous gfxcard overheating). I think i can work it out today, but the release will probably happen on monday i guess.

Cheers
vertex4 CEO, coding overlord, game design hippie and Jack of all Trades
User avatar
v4corg
Posts: 143
Joined: Fri Dec 27, 2013 11:53 am

Next

Return to Support

cron